WERKWIJZE

Een basis van vertrouwen

Een succesvol behandeltraject begint met vertrouwen. Ik vind het heel belangrijk dat jij je op je gemak voelt bij mij. Het intakegesprek is daarom onder andere bedoeld om kennis te maken met elkaar. 

Start behandeling

Elk behandeltraject begint met een intakegesprek. Na een uitgebreide kennismaking start ik met de eerste behandeling. Daarna beslis jij of je verder wilt gaan met de behandelingen, en maken we een vervolgafspraak. 

Een behandeltraject bestaat uit ongeveer 6 à 8 behandelingen van 1 uur. De behandelingen vinden plaats in mijn praktijk in Leende.

Werkwijze

Als Natuurgeneeskundig Therapeut werk is volgens de Vijf natuurgerichte principes
De vijf natuurgerichte principes zorgen ervoor dat een therapeut zijn cliënt op een holistische wijze benadert. De diagnose en behandelmethode worden pas vastgesteld als ieder van deze vijf principes in onderstaande volgorde zijn doorlopen. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat energie de basis is voor het functioneren van het menselijk lichaam. Zonder energie, kunnen de overige vier principes niet  functioneren. Voor alle principes geldt een duidelijke prioriteitsrangschikking; een principe kan niet functioneren indien de werking van het voorgaande principe niet optimaal is.

1. Energie
Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Zo is er grofstoffelijke energie die zich bevindt in materie, zoals bijvoorbeeld ons lichaam. Daarnaast heb je ook fijnstoffelijke energie die zich bevindt in alles wat 'niet zichtbaar' is, denk bijvoorbeeld aan de 'lege ruimte' om ons heen, onze chakra's en ons auraveld.

De energiestromen in en om ons lichaam zijn noodzakelijk om te kunnen functioneren. Het energetisch systeem, zoals de chakra's en de meridianen, kan bij een tekort aan energie namelijk niet optimaal werken. Hierdoor ontvangt het zenuwstelsel onvoldoende informatie en kunnen de organen en weefsels ontregeld raken. Als een blokkade de energiestroom afsluit, kunnen dan ook emotionele en fysieke klachten ontstaan. Het heeft daarom prioriteit om de geblokkeerde energie weer in beweging te brengen en/of energie toe te voeren. Zonder energie kan er namelijk geen genezing plaatsvinden.

2. Prikkeloverdracht
De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Het zenuwstelsel is één van deze lagen en wordt ook wel het communicatienetwerk van het lichaam genoemd. Via de hersenen wordt er namelijk door overdracht van impulsen (prikkels) gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Als deze prikkeloverdracht goed functioneert, worden de signalen aan alle delen van het lichaam duidelijk doorgegeven en kunnen energieblokkades worden opgespoord. Zonder een goede geleiding kunnen functies van het menselijk lichaam stagneren.

3. Drainage
In deze hectische maatschappij worden ons lichaam regelmatig belast met gifstoffen in stoffelijke vorm. Doordat ons lichaam hier dagelijks mee wordt verontreinigd, is er veel energie nodig om deze gifstoffen af te voeren. Als de gifstoffen niet kunnen worden afgevoerd, kan dit invloed hebben op het communicatienetwerk van het lichaam waardoor het genezingsproces kan vertragen. Het is daarom van belang om onszelf regelmatig te reinigen van deze stoffelijke ballast.

4. Voeding
Een goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Deze onjuiste voeding kan bestaan uit simpelweg ongezonde voeding, maar ook uit (gezonde) voeding die eerst wellicht goed voelde maar op een bepaald moment niet meer. We noemen dit ook wel de verdraagzaamheid van deze stoffelijke vorm van voeding. De verdraagzaamheid kan invloed hebben op het functioneren van ons menselijk lichaam.

5. Psyche
Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Als laatste stap is het dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe deze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden.

De som van de vijf natuurgerichte principes leidt tot een betere levenskunst.

Intake

Tijdens onze eerste afspraak bespreken we jouw klachten en de mogelijke oorzaken. Zo krijg ik een goed beeld van je vraag en wat ik voor je kan betekenen. Voor jou is de eerste afspraak een mooie gelegenheid om te ontdekken of mijn manier van werken bij je past. Als je besluit het behandeltraject in te gaan, plannen we een tweede analysebehandeling in. Op basis van alle verkregen informatie stel ik een behandelplan voor je op.

Overleg en planning

Bij elke behandelingen is ruimte voor overleg en het stellen van vragen. We bespreken regelmatig hoe het met jou gaat en met je klacht(en). Waar nodig stel ik mijn behandelplan bij.

De eerste 3 á 4 behandelingen plan ik graag kort na elkaar, bij voorkeur steeds met 2 weken ertussen. Dit is de meest effectieve manier om je lichaam te activeren en eventuele blokkades op te ruimen. Daarna kan de periode tussen de behandelingen wat langer zijn, zo'n 3 á 4 weken. Geleidelijk neemt jouw lichaam zelf de regie weer over.

Dossier

Tijdens het traject leg ik een dossier aan over het verloop van de behandelingen en de voortgang van jouw herstel, eventueel met aanvullende informatie. Vanzelfsprekend heb je zelf altijd toegang tot je eigen dossier.

Klachtgericht

Mijn behandelingen zijn zuiver therapeutisch, oftewel: klachtgericht. Klachten kunnen zowel op fysiek als emotioneel of psychisch vlak aanwezig zijn. De behandelingen zijn een goede aanvulling op reguliere behandelmethodes.

Een ontspanningsmassage behoort wel tot de mogelijkheden, maar valt niet onder de therapeutische behandeling. Dit houdt in dat de behandeling niet gedeclareerd kan worden bij de zorgverzekering. Je betaalt de kosten dus zelf.

Tips

  • Tijdens of na een behandeling kan je lichaam een reactie geven, bijvoorbeeld duizeligheid, misselijkheid, een energiek gevoel of juist diepe ontspanning. Ook kunnen oude kwalen eerst opspelen en later weer verdwijnen. Dit is heel normaal en geeft aan dat de therapie werkt. Bij twijfel over een reactie kun je uiteraard contact met me opnemen.
  • Het is belangrijk om na een behandeling veel water te drinken, zodat afvalstoffen die vrijkomen afgevoerd kunnen worden.

Als therapeut heb ik me te houden aan een beroepscode, hierin wordt omschreven hoe een professioneel en redelijk handelend alternatieve of complementaire therapeut zich dient te gedragen terwijl deze in functie is. Om deze in te zien kun je op onderstaande button klikken.

Beroepscode

Algemene behandelvoorwaarden