WERKWIJZE

Een basis van vertrouwen

Een succesvol behandeltraject begint met vertrouwen. Ik vind het heel belangrijk dat jij je op je gemak voelt bij mij. Het intakegesprek is daarom onder andere bedoeld om kennis te maken met elkaar. 

Voetreflextherapie

Elk behandeltraject begint met een intakegesprek. Na een uitgebreide kennismaking start ik met de eerste voetreflexmassage. Daarna beslis jij of je verder wilt gaan met de behandelingen, en maken we een vervolgafspraak. 

Een behandeltraject bestaat uit ongeveer 6 à 8 behandelingen van 1 uur. De behandelingen vinden plaats in mijn praktijk in Leende.

Intake

Tijdens onze eerste afspraak bespreken we jouw klachten en de mogelijke oorzaken. Zo krijg ik een goed beeld van je vraag en wat ik voor je kan betekenen. Voor jou is de eerste afspraak een mooie gelegenheid om te ontdekken of mijn manier van werken bij je past. Als je besluit het behandeltraject in te gaan, plannen we een tweede analysebehandeling in. Op basis van alle verkregen informatie stel ik een behandelplan voor je op.

Overleg en planning

Bij elke behandelingen is ruimte voor overleg en het stellen van vragen. We bespreken regelmatig hoe het met jou gaat en met je klacht(en). Waar nodig stel ik mijn behandelplan bij.

De eerste 3 á 4 behandelingen plan ik graag kort na elkaar, bij voorkeur steeds met 2 weken ertussen. Dit is de meest effectieve manier om je lichaam te activeren en eventuele blokkades op te ruimen. Daarna kan de periode tussen de behandelingen wat langer zijn, zo'n 3 á 4 weken. Geleidelijk neemt jouw lichaam zelf de regie weer over.

Dossier

Tijdens het traject leg ik een dossier aan over het verloop van de behandelingen en de voortgang van jouw herstel, eventueel met aanvullende informatie. Vanzelfsprekend heb je zelf altijd toegang tot je eigen dossier.

Klachtgericht

Mijn behandelingen zijn zuiver therapeutisch, oftewel: klachtgericht. Klachten kunnen zowel op fysiek als emotioneel of psychisch vlak aanwezig zijn. Voetreflexzonetherapie is een goede aanvulling op reguliere behandelmethodes.

Een ontspanningsmassage behoort wel tot de mogelijkheden, maar valt niet onder de therapeutische behandeling. Dit houdt in dat de behandeling niet gedeclareerd kan worden bij de zorgverzekering. Je betaalt de kosten dus zelf.

Tips

  • Tijdens of na een behandeling kan je lichaam een reactie geven, bijvoorbeeld duizeligheid, misselijkheid, een energiek gevoel of juist diepe ontspanning. Ook kunnen oude kwalen eerst opspelen en later weer verdwijnen. Dit is heel normaal en geeft aan dat de therapie werkt. Bij twijfel over een reactie kun je uiteraard contact met me opnemen.
  • Het is belangrijk om na een behandeling veel water te drinken, zodat afvalstoffen die vrijkomen afgevoerd kunnen worden.

Algemene behandelvoorwaarden

Protocol vanaf 11-05-2020:

Om de veiligheid voor jou en mij te waarborgen hanteer ik volgend protocol:

Heeft u verkoudheidsklachten? Niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten of eenverhoging/koorts: Uitleg verhoging koorts: normaliter schommelt de lichaamstemperatuur tussen de 36,5 en 37,5 graden Celsius. Is er een verhoging van deze temperatuur tot 38 graden Celsius dan is er sprake van "Verhoging". Een lichaamstemperatuur tussen de 38-40 graden Celsius is een 'gewone' koortstemperatuur, boven de 40 graden Celsius is hoge koorts. Of heeft uw huisgenoot deze klachten: Verzet a.u.b. je afspraak!!!

Bij twijfel of andere verdachte/vage klachten: Verzet uw afspraak of neem contact met mij op!

Valt u onder een risicogroep of ligt uw leeftijd boven de 60 jaar:  
Dan zal ik een mondkapje en handschoenen dragen in overleg met jou.

Wie valt onder een risicogroep: 

• afwijkingen en functiestoornissen van de luchtwegen en longen;
• chronische hartaandoeningen;
• diabetes mellitus (suikerziekte);
• ernstige nieraandoeningen die leiden tot dialyse of niertransplantatie;
• verminderde weerstand tegen infecties:door medicatie voor auto-immuunziekten,
• na orgaantransplantatie,
• bij hematologische aandoeningen (bloedziekten),
• bij aangeboren of op latere leeftijd ontstane afweerstoornissen waarvoor behandeling nodig is,
• bij chemotherapie en/of bestraling bij kankerpatiënten;
• een hiv humaan immunodeficientievirus -infectie in overleg met de behandelaar.

In mijn praktijk zal ik geen hand geven, afstand houden conform richtlijnen RIVM, extra alert zijn ivm hygiëne: extra handen wassen, alles verschonen na de behandeling, pin-systeem reinigen na elke transactie, etc. 

Er zijn mondkapjes en handschoenen in mijn praktijk aanwezig, als het voor jou beter voelt dat ik deze gebruik geef dat aan. Ik wil dat iedereen zich prettig en veilig voelt in mijn praktijk. 

Voor degene die niet mogen komen of willen komen en u zoekt lichamelijke en/of emotionele steun dan heeft praktijk Anculare andere manieren om u toch te kunnen ondersteunen:

Lichamelijk en Emotioneel: QBR-therapie .
Emotionele ondersteuning met BloesemRemedies neem hierover contact met mij op.
Ook voor een luisterend oor kunt u contact met mij opnemen.

Afspraken/Behandeling:

- Kom zoveel mogelijk alleen

- Houd je aan de afgesproken tijd: kom dus niet te vroeg of te laat

- Het toilet wordt bij voorkeur niet gebruikt

- Neem eigen bad/strandlaken (die geheel over de massagetafel past) mee

- Vind je een dekentje tijdens de behandeling prettig? Neem deze zelf mee

- Neem een flesje water mee voor na de behandeling                                                                                                                                                                                                                                           

Samen gaan we op weg naar liefdevollere tijden; weer aanraken, samenzijn, belangrijke dingen die noodzakelijk zijn voor ons mensen: eerste levensbehoeften. Nogmaals zorg goed voor jezelf en elkaar! 

Het kan zijn door aanpassingen van de regering of beroepsvereniging dat het protocol aangepast wordt. Dit zal altijd ten gunste van jou zijn! Lees daarom altijd de afspraakherinnering: hierin staat de laatste versie van het protocol wat Praktijk Anculare hanteert. 

Disclaimer:

Ondanks de genomen voorzorgsmaatregelen blijft de kans, hoe gering ook, bestaat dat u besmet raakt in de praktijk of op weg hier naartoe. Met het maken van de afspraak gaat u akkoord met dit risico.