Rouw- & Stervensbegeleiding

Ondersteuning van het rouwproces

Voetreflexmassage biedt steun in elke fase van het rouwproces. De liefdevolle aanraking tijdens de massage sterkt zowel lichaam als geest.

Rouwende kinderen en jongeren 
 
Stervensbegeleiding

Voor de stervende mens is het een verademing om op een andere manier aangeraakt te worden dan voor verpleegtechnische en medische behandelingen. Het is heerlijk om je hoofd even helemaal 'leeg' te kunnen maken en tot diepe ontspanning te komen. Niets moet, alles mag en niets is raar. 

Met mijn massage wil ik een moment van rust en vrede voor je creëren. Ik stem mijn behandeling volledig af op jouw wensen en situatie. Er is alle ruimte voor een goed gesprek. Ik kan je niet genezen en mijn behandeling is daar ook nadrukkelijk niet op gericht. Wel kan ik je in een moeilijk proces een moment van verlichting bieden.

Deze behandeling kan in mijn praktijk, maar ook bij jou thuis of in een hospice plaatsvinden. Ik masseer naar wens voeten, handen of hoofd, afhankelijk van wat wenselijk en mogelijk is.

Rouwproces

Een rouwproces is voor iedereen anders. Niemand kan voorschrijven hoe er gerouwd 'moet' worden: op welke manier, wanneer en hoe lang. Toch voelt dat vaak wel zo. Mensen die een rouwproces doormaken, worden vaak geconfronteerd met de mening van anderen:

  • Je laat je verdriet niet zien, of juist te veel;
  • Je rouwt te kort, of het moet onderhand maar eens over zijn;
  • Je moet beter voor jezelf zorgen, of juist meer aan je kinderen denken;

Al die oordelen van andere mensen, hoe goed bedoeld ook, helpen je niet. Je hebt er alleen maar last van. Waar je als rouwende wel iets aan hebt, is een luisterend oor: iemand die er écht voor je is. Diegene hoeft niet per se iets te zeggen. Soms valt er zelfs niets te zeggen, maar gaat het alleen om 'er zijn'.

Dat is wat ik in mijn behandelingen wil uitdragen: alles kan en alles mag. Niets is raar of verkeerd. Jij rouwt op jouw manier en dat is goed. Met mijn massage bied ik je een moment van ontspanning. Als jij er behoefte aan hebt, praten we ondertussen over dat wat jou bezighoudt. Jij bepaalt wat goed voelt.