VitaliteitsTest

Wat is een VitaliteitsTest?

Door jaren ervaring heeft Praktijk Anculare haar gereedschapskistje flink uitgebreid en kunnen we op vele verschillende manieren kijken hoe het met jou gezondheid gesteld is. Daarom heeft Praktijk Anculare de VitaliteitsTest in het leven geroepen:, we maken hierbij gebruik van de test- en behandelmethoden van de E.E.N.®Therapie in combinatie met de VitaliteitsScan, op basis van die gegevens kijken we naar een plan van aanpak. Samen op weg naar een betere versie van jezelf!

We kunnen tijdens deze behandeling ten minste 1.5 meter afstand houden.

business-4153334_1920.jpg

Wat is E.E.N.®Therapie?

Multidisciplinaire E.E.N.®Therapie is een vorm van lichaamsgerichte psychotherapie, die zich richt op het in balans brengen van lichaam, geest en bewustzijn. Het is een holistische geneeswijze die zowel als op zichzelf staande therapie, als in aanvulling op de reguliere geneeswijzen kan worden ingezet.

De behandeling is een causaal gerichte therapie. Er wordt een holistische diagnose gesteld via een uitgebreide anamnese. Binnen de Multidisciplinaire E.E.N.® Therapie wordt er gebruik gemaakt van diverse therapieën. De therapie bestaat verder uit het behandelen van voedingsintoleranties, drainageproblemen, fysieke verstoringen en toxinebelasting. Er wordt gewerkt met thematherapie, de kracht van vergeving, psychotherapie, ademhalingstechnieken, endocrinologie en handreflexzonetherapie*.

Doel van de therapie
Het in balans brengen van lichaam, geest en persoonlijkheid, en het immuunsysteem en zelfgenezend vermogen zoveel mogelijk stimuleren, zodat de cliënt in harmonie komt met zichzelf en zijn omgeving. Daarnaast is de behandeling harmoniserend en vitaliserend, met als doel totaalbalans.

Gebruik van natuurlijke geneesmiddelen.
De Multidiciplinair E.E.N.® therapeut kan verschillende middelen inzetten die ondersteunend werken om het evenwicht te herstellen en lichaam en geest in harmonie te brengen, dit zijn de volgende middelen:

 • (klassieke) Homeopathie
 • Het SanoConcept
 • Schüssler celzouten
 • Lithotherapie
 • E.E.N.® energetica
 • Orthomoleculaire therapie
 • Aromatherapie
 • Bachbloesems

Gebruik van hulpmiddelen
Afhankelijk van de holistische diagnose kunnen verschillende hulpmiddelen worden ingezet zoals diëten en voedingsadviezen, tuina, reflexologie, endocrinologie, ademhalingstherapie, psychotherapie, regressietherapie etc.
Bij afsluiting van het consult wordt er ter ondersteuning van de therapie een persoonlijk advies meegegeven zoals oefeningen en ondersteunende middelen, zodat de cliënt zelf actief betrokken wordt bij het helingsproces.

Indicatie en contra-indicatie
Indicatie: De Multidisciplinaire E.E.N.® therapie kan in alle leeftijdsfasen worden ingezet en is een op zichzelf staande therapie, maar kan ook ter ondersteuning en aanvullend worden ingezet naast een reguliere behandeling.
Contra-indicatie: De therapie wordt niet toegepast bij sommige lichamelijke symptomen en psychische stoornissen. In dit geval zal de Multidisciplinaire E.E.N.® therapeut doorverwijzen naar de reguliere hulpverlening.

Onderzoek en resultaten
De resultaten worden systematisch per cliënt bijgehouden. Met behulp van diverse onderzoeksmethoden, statistiek en evaluaties wordt het effect en de kwaliteit van de therapie gemonitord.

heartbeat-1892826_1920.jpg

Wat doet de VitaliteitsScan?

De meting is een snelle, nauwkeurige en niet-invasieve (inwendige) testmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van elektromagnetische signalen. Het systeem analyseert ongeveer 40 belangrijke functionele groepen zoals hormonen, vitaminen en mineralen tekorten, hart- en bloedvaten, darmen, lever, galblaas, alvleesklier, enz. Daarnaast is deze meting een hulpmiddel om 250 fysieke functies snel te analyseren.

Deze analyse is géén medische diagnose. Deze analyse stelt geen diagnose in fysieke zin, maar onthult diepere (energetische) onevenwichtigheden.

Deze verschijnselen kunnen zich in het fysieke lichaam, het etherische lichaam, het emotionele lichaam of het mentale lichaam manifesteren. Zo zegt een verstoring in bijvoorbeeld de lever/galblaas veel over woede en de milt /maag weer over piekeren en concentratie en de longen/dikke darm weer over verdriet.

Resultaat
Er kan op een meer efficiënte wijze worden gewerkt aan verbeteringen. Aandachtspunten in uw persoonlijke gezondheid komen aan het licht. We kunnen op deze manier gericht een plan van aanpak maken, zodat we gaan werken aan waar de oorzaak vandaan komt. Hiermee hebben we sneller resultaat.

Sub-gezondheid
De weg van gezondheid naar ziekte wordt sub-gezondheid genoemd. In deze fase ben je niet ziek maar je lichaam functioneert niet optimaal en het immuunsysteem verzwakt. Gedurende deze fase geeft het lichaam signalen af om ons te waarschuwen.

Signalen in de zin van o.a. niet kunnen afvallen, hormonale klachten, slapeloosheid, geen energie, vermoeidheid, concentratiegebrek, schouder-, nek- en rugklachten, hoofdpijn, gemakkelijk verkouden, zweten, stress en irritatie.

Door op tijd maatregelen te nemen, zit je weer lekker in je vel en kun je ziekte voorkomen en weer optimaal gezond worden.

Volgens de World Health Organization (WHO) is 75% van ons eigenlijk in een sub-gezonde toestand. Dit komt door de toegenomen druk van het leven die zijn tol eist van onze gezondheid.

 • 5% van de mensen is gezond
 • 20% heeft verschillende ziekten
 • 75% zijn in de sub-gezondheid

De test kan niet afgenomen worden bij:

 • ernstig zieken
 • onder de 12 jaar
 • personen met een pacemaker
 • personen met een ernstige lichamelijke handicap
 • bij gebruik van medicijnen op lange termijn
 • menstruatie

Tips:

 • een uur van te voren niet eten/drinken (glas water mag)
 • een uur van te voren geen zware lichamelijke inspanning verrichten

De werking
Cellen bestaan, zoals al het andere in de wereld, uit een kern met atomen, waarvan de geladen deeltjes, elektronen, voortdurend in snelle beweging zijn. Door het proces van celdeling en groei in elke cel is er voortdurend transmissie van elektromagnetische golven. De elektromagnetische golven die door mensen worden uitgezonden, vertegenwoordigen de specifieke staat van het lichaam, en deze elektromagnetische golfsignalen zijn verschillend onder verschillende omstandigheden, zoals in gezondheid of ziekte.
Bio-resonantie frequenties worden door natuurgeneeskundigen beoordeeld in relatie tot verschillende organen en lichaamssystemen. Dit wordt empirisch bepaald. Uit de reactie van het lichaam kan men een conclusie trekken over de conditie van de lichaamssystemen van deze relaties. In een database worden deze resonanties gekoppeld.

Zeker in deze tijden is het van groot belang om je lichaam in zo'n goed mogelijke conditie te houden, hier kan je zelf veel aan doen. Ik help jou daar graag bij. 

* deze onderdelen kunnen niet uitgevoerd worden i.v.m. de 1,5m maatregel.